Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Wanneer naar een manueel therapeut

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • gewrichtsklachten in armen, ofwel gewrichtsklachten in schouder, elleboog, pols en/of hand.

Behandeling: effectieve therapie

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd. Manuele therapie is net als algemene fysiotherapie rechtstreeks toegankelijk.

Bel direct
Routebeschrijving